Forestilling

Av og til misunner jeg gullfiskene

Av og til misunner jeg gullfiskene er en danseforestilling om identitet, kjønn, relasjoner og selvstendighet. Inspirert av Erlend Loes Naiv. Super og den naivistiske fortellermåten i denne boken, ønsker vi å belyse kompleks og vanskelig tematikk med et naivt, undrende og til tider humoristisk blikk.

Av og til misunner jeg gullfiskene er en danseforestilling spesielt rettet mot elever på ungdomsskole og videregående. Av og til misunner man kanskje gullfiskene, som glemmer hva de har opplevd sekunder etter at det har skjedd, og som derfor aldri reflekterer spesielt mye over egen eksistens. Det må være befriende, spesielt i et samfunn som hele tiden forteller deg at du må finne deg selv, være deg selv og realisere deg selv.

«Du er god nok som du er, aldri glem det, men her er 10 punkter som gjør deg til en bedre versjon av deg selv». Spesielt i de sårbare tenårene er problematikk knyttet til identitet noe som opptar de aller fleste. Det er vanskelig å navigere i en endeløs jungel av selvmotsigende informasjon om hvem vi er.

Co-produsert av og på Rom for Dans og med kunstner opphold på Seanse ble forestillingen til i 2021. Forestillingen har spilt under Summer Dance festivalen i Vanvikan med svært gode tilbakemeldinger.

Utøvere: