Forestilling

Jeg fant jeg fant

Barn og voksen danser ute sammen

Jeg fant jeg fant var en stedsspesifikk helaftens forestilling med premiere på Folkemuseet i Oslo i mai 2013.

Jeg fant jeg fant var en stedsspesifikk helaftens forestilling med premiere på Folkemuseet i Oslo i mai 2013. Kunstnerisk idé var ved Caroline Wahlström Nesse, Camilla Myhre og Marius Kjos. Koreografien ble utviklet i samarbeid med de medvirkende, 11 barn og unge fra Rom for Dans (6 år til 15 år) og 10 studenter fra Skolen for Samtidsdans, samt dansekunstner Jorunn Kjersem Hildre.
Produsent var Rom for Dans i samarbeid med Skolen for Samtidsdans.

Målet med forestillingen var å skape en forestilling tilpasset stedet, der historie og samtid kunne smelte sammen. Folkemuseet skulle feire stemmerettsjubileet, og likeverd og rettigheter ble tema. Når barn-voksen samhandlet på scenen, ble likestillingen mellom disse bærende element.

Publikum fikk utdelt et kart for å finne frem i den første delen av forestillingen, som var en dansevandring med tablåer der utøverne befant seg på ulike steder. Publikum ble guidet på vandringen av utøverne, og endte til slutt på festplassen, der publikum ble plassert på scenen, mens utøverne tok i bruk amfiet og alle ”rommene” rundt.

Tittelen ”Jeg fant jeg fant” ble valgt med tanke på å utfordre publikum omkring hva er det du finner / hva er det du ser, og hvordan små og store mennesker, detaljer i dansen og personlige særegenheter kunne bli til skatter i en skattejakt. I tillegg gav tittelen assosiasjoner til folkeeventyrene.

Medvirkende
Barn og studenter fra Rom for Dans og Skolen for Samtidsdans: Hanne, Linnea, Yvonne, Maren, Mirte, Erik, Siri Mari, Gina, Chollada, Silvia, Elise, Tage, Ida, Sara, Przybystaw, Signe, Maaike, Selma, Vilde, Emilie, Sebastian, Kristine.

Idé og kunstnerisk veiledning: Caroline Wahlström Nesse, Camilla Myhre og Marius Kjos
Kunstnerisk ansvar: Alle involverte
Komponist: Julia Giertsen
Kostymedesign: Matilde Karlstöm (student ved Kunsthøgskolen i Oslo)
Veileder: Katrine Tolo
Lydtekniker: Michael Dahlen
Produsent: Rom for Dans
Prosjektleder: Jorunn Kjersem Hildre