Forestilling

Plastic Fantastic

Jonathan, Såpebobler, Dans

Plastic Fantastic er en interaktiv solo-danseforestilling skapt i samarbeid mellom dansekunstner Jonathan Ibsen, og Caroline Wahlström Nesse og Marius Kjos ved Rom for dans. Forestillingen er et portrett av et menneske, en kropp som aldri helt får det til, gjør det riktige eller passer inn.

Med Barbie-figuren som symbol utfordrer Plastic Fantastic idéer om perfeksjon, idealer og korrekthet. Forestillingen tvinger oss til å revurdere normer, forventninger og konvensjoner knyttet til kropp, kjønn og identitet. Barbie representerer en overflatisk og plastikkaktig versjon av virkeligheten.

Forestillingen er et portrett av et menneske, en kropp som aldri helt gjør det riktige eller passer inn. Rommet fylles med uanstendighet og upassende oppførsel, der spørsmål om frihet og frigjørelse sirkulerer. Grenser og normer blir tøyd og bøyd for å finne ut – hvor går grensa for hvor annerledes det er lov å være?

Plastic Fantastic utfordrer idéen om det perfekte, utforsker menneskets ønske om å bli elsket, og presset med å leve opp til andre menneskers forventninger.

Plastic Fantastic er i utgangspunktet skapt for videregående elever og unge voksne, og ble vist på Rom for dans høsten 2022. Forestillingen ble vist igjen på Rom for dans i juni, i forbindelse med PRIDE 2023. Forestillingen skal videre på KOREDA-festivalen høsten 2023.

Forestillingen selges nå videre i DKS for videregående trinn, fortrinnsvis i kulturhus / scenerom.