Forestilling

Stor - Liten

Et barn med grønn genser ligger på gulvet ved siden av et annet barn med rød genser.

En liten jente danser i lang tid med en voksen. De to skifter på å starte en bevegelse og svare med hele sin kropp. Nesten som om de to er en. Det blir en vakker duett.

Stor – liten var et kunstnerisk utviklingsarbeid ledet av Caroline Wahlström Nesse og Camilla Myhre. Studenter ved Skolen for Samtidsdans og barn i alderen 3-5 år ved Kulturparken barnehage medvirket, og arbeidet endte i 2 forestillinger. Forestillingen ble utviklet og vist i Studioscenen på Rom for Dans i 2011.

I dette prosjektet ønsket vi å se på hva et forestillingsuttrykk med veldig unge barn i en barnehagegruppe kunne bli. Kan man lage kunst der så små barn som 3-åringer medvirker på scenen? Hva slags faglige og kunstneriske rammer trenger de – og vi? Hvor mye kan de bestemme? Kan så små barn lage og huske sin egen dans? Hva forstår de av det de er med på?

Vi ville samtidig gi de minste en opplevelse av egen kropp og bevegelse, og finne en form og en kunstnerisk forestillingsramme der de for første gang skulle opptre foran et publikum.

Samtidig ønsket vi å gi ferske studenter et umiddelbart, lekent møte med barn, som et første skritt mot å forstå barn og unge som medspiller i egne fremtidige kunstprosjekter. Dette var en del av eget utviklingsarbeid ved Skolen for Samtidsdans med å inkludere barn og unge som tema og målgruppe i utdanningen av nye dansekunstnere.