Forestilling

Underlandet

Gutt sitter i et mystisk landskap

Underlandet var Rom for Dans sin 10-års jubileumsforestilling. Inspirert av Alice i Eventyrland har Rom for Dans skapt en fantasifull fortelling fylt med merkelige vesener, livsvisdom, heltedåder og helt vanlige mennesker.

Vi følger Sara (12) og Tage (15) på deres reise inn i Underlandet. Publikum ledes gjennom et labyrintisk, bevegelig landskap av papir. På veien møter de en klok filosof, en tullekunstner, et fabeldyr og en tvilling. Gjennom ulike prøvelser finner Sara og Tage sin vei og tar sine valg, og oppnår dermed ny styrke og innsikt.

I Underlandet får publikum oppleve en spektakulær miks av ulike utrykk. I et særpreget visuelt univers fremføres nykomponert musikk live av sangere og musikere. Dans, musikk, tekst og bilde blir sidestilte dramaturgiske elementer i forestillingen.

I Underlandet har Rom for Dans samlet et knippe av Norges fremste innen dans, performance, musikk, sang og visuell kunst, og går denne gangen enda lenger i å utforske de unges egne historier.

Medvirkende:

Medskapende utøvere: Sara Sørbye, Tage Bjørdal Haukeberg, Eivind Seljeseth, Daniel Z. Von Gertten, Eirik P. Krokfjord, Erik Aldenheim-Nerheim, Sigrid Marie Kittelsaa Vesaas, Maya Mi Samuelsen, Karstein Solli, Jon Harthug
Kunstnerisk ansvarlig: Caroline Wahlström Nesse og Marius Kjos
Komponist: Martin Ødegaard
Tekst: Karstein Solli
Papirinnstalasjon: Marit Roland
Lysdesigner: Martin Myrvold
Lyddesigner: Morten Pettersen
Kostymedesigner: Hanne Beate Thomsen
Hår/maske: Kjell Nordström og Vilde Bekken
Produsent: Rom for Dans v/Camilla Myhre
Produksjon: Hedvig Hjetland Lykke, Hanne Frostad Håkonsen og Anders Ødegaard

Dokumentasjon: