Nyheter

Livsverket

22. mars 2024

Hva er et livsverk? Man tenker kanskje på det som noe fullført – en stor roman, en symfoni, et kunstverk. I Livsverket utfordrer vi denne ideen. Vi ser på et livsverk som en kontinuerlig prosess, en evig oppdagelse som aldri stopper, et kapittel som ennå skrives.

I et samspill mellom fortid, nåtid og fremtid tar vi valg og tilpasser oss en verden i stadig endring. I hvert øyeblikk finnes det et rom av muligheter – en tid til refleksjon og vekst.

Som mennesker søker vi stadig etter mønstre og sammenhenger. Tolkningen av virkeligheten er en aktiv prosess, hvor vi ofte ser det vi forventer å se, eller det vi ønsker å se. Gjennom forestillingen undersøker vi fenomenet pareidoli – evnen til å se mønstre og former i det tilfeldige. Vi ser ansikter i steiner, figurer i treverk og hører stemmer i naturens lyder. På scenen bringer vi denne opplevelsen til live og utforsker forbindelsene mellom kropp og objekt.

Livsverket kan du velge å være både observatør og deltaker i et rom fylt med objekter, kropper og tablåer som venter på å bli oppdaget. Etter hvert inviteres publikum til bords og blir servert nærbilder av kroppens bevegelser. Her kan du lene deg tilbake og oppleve hvordan din egen sansning skaper mening i det som utfolder seg foran deg.

Premiere lørdag 21. september kl. 17:00 - Utsolgt!

Forestillingen spiller også:
Søn 22.09 kl 17:00
Tor 26.09 kl. 19:00
Fre 27.09 kl 19:00
Lør 28.09 kl. 17:00

Idé og kunstnerisk ansvar: Caroline Wahlström Nesse og Marius Kjos.

Medskapende kunstnere: Gry Kipperberg, Jonathan Ibsen, Caroline
Wahlström Nesse, Marius Kjos, Martin Ødegaard, Kjersti Alm Eriksen,
Ingeborg Olerud Staxsrud, Jonas Azaiza, Morten Pettersen og Gunn
Engelsrud.

Produksjon: Ida Maria Halvorsen og Camilla Myhre

Foto: Johs Bøe
Musikk: Martin Ødegaard

Forestillingen markerer starten på Rom for dans sitt 20-års jubileum.

Alle inntekter fra billettsalg går til organisasjonen Mental Helse Ungdom sitt arbeid.