Nyheter

Ny leieperiode i Marstrandgata

5. jan. 2023

Fasaden til Marstrandgata 8

Vi på Rom for dans har i flere år vært på utkikk etter nye lokaler. Etter at Marstrandgata 8 ble solgt til nye utviklere, fikk vi i 2020 beskjed om at leieavtalen vår ikke ville bli fornyet etter 2023. Dette gjaldt også Black Box teater og Urban Sound som vi deler bygget med.

Sommeren 2022 snudde gårdeier, og foreslo ulike løsninger for inntil 6 nye år. Etter lange forhandlinger kom endelig ny avtale på plass rett før jul.

«I løpet av de siste to årene har vi vært på befaring i mer enn 20 ulike lokaler. Alt er fryktelig dyrt, og ofte ikke helt kurant for det vi holder på med» forteller Camilla Myhre, daglig leder på Rom for dans. «Vi har også jobbet mye med to ulike kommunale bygg, Lokomotivverkstedet i Bispegata og det gamle Munchmuseet på Tøyen».

«Begge disse forslagene ligger fortsatt i Kulturetaten, og er store prosjekter som det vil ta lang tid å realisere. En forlengelse i Marstrandgata gjør at vi kan fortsette arbeidet og tenke langsiktig. Vi ble derfor veldig glade da gårdeier snudde», supplerer Caroline Wahlström Nesse.

Ny leieavtale i Marstrandgata innebar en veldig stor husleieøkning. Etter intens dialog med Kulturdepartementet, og midt i budsjettforhandlingene, kom telefonen fra Statssekretæren; Departementet hadde funnet midler på 2022-budsjettet! Midlene skal brukes til økt husleie i 2023, og intensjonen er at bevilgningen videreføres i 2024. Også Black Box Teater ble tildelt en ekstra bevilgning for å tilrettelegge for videre leie i Marstrandgata.

«Vi har sagt at vi skal satse på det frie feltet, og disse økningene er en del av dette. Å sikre infrastrukturen i feltet er et absolutt krav for at produksjon og visning kan finne sted» sa kultur- og likestillingsminister Annette Trettebergstuen i forbindelse med den ekstra tildelingen.

«Jeg er glad for at vi har fått til at både Rom for Dans og Black Box Teater kan bli værende i Marstrandgata 8, til tross for endringer i leievilkår. Det gir store synergieffekter at disse to er lokalisert så tett, og at dette fellesskapet kan fortsette er viktig for både dem og det frie scenekunstfeltet» sier Trettebergstuen.

Les hele uttalelsen fra Regjeringen her:

Flere nyheter

Maur på ny Oslo-turné

Maur i Botanisk Hage under DiGGfest

I høst drar Maur ut på nok en Oslo-turné i regi av Den kulturelle skolesekken.

KROM på turné i Møre og Romsdal

KROM i DKS

For femte året på rad har vi vært på turné til barneskoler i Møre og Romsdal med vårt KROM-verksted.