Kunstnerisk utviklingsarbeid

Kunstnerisk utviklingsarbeid er kunstens forskning. Et kunstnerisk utviklingsarbeid innebærer å forske i og gjennom kunstneriske prosesser, kunstprodukter og kunstpedagogiske praksiser.

Analyse og refleksjon formidles gjennom artikler, film, bidrag i bøker, seminarer, konferanser, kurs og utdanning.

Hva vi ønsker å bidra med

  • skape nye kunstuttrykk
  • utfordre etablerte praksiser og produsere ny kunnskap
  • heve de ansattes kompetanse
  • utvikle arbeidsmetoder
  • bidra til kompetanseutvikling i kunstfeltet
  • bidra til innovasjon og økt verdiskaping i samfunnet for øvrig

Noen eksempler

KROM-metoden

En kunstpedagogisk metode utviklet ved Rom for Dans til bruk i skoleverket. Metoden gir elevene grunnleggende verktøy for å skape, utøve, oppleve og reflektere over kunst med kroppen i rommet. KROM har som ambisjon å være en døråpner inn til kunstens verden for elevene. En rekke ulike prosjekter og forestillinger springer ut av KROM-metoden.

KROM på tvers

Tverrinstitusjonelt samarbeid mellom Rom for Dans, Høyskolen i Østfold, Den kulturelle skolesekken i Østfold/Østfold Kulturutvikling og Høyskolen for Dansekunst.

KROM i Bodø-piloten

Prosjekt som hadde som mål å undersøke hvordan lærerne kunne integreres bedre i arbeidet med kunstprosjekter i skolen. Foregikk som et todelt arbeid: et klasseromsprosjekt for 5.trinn og et forestillingsprosjekt for 7.trinn. Rom for Dans ved Caroline W. Nesse og Camilla Myhre hadde det faglige og kunstneriske ansvaret.

Prosjekt Isadora

Et 3-årig kunstnerisk utviklingsarbeid støttet av Norsk kulturråd. Målet med prosjektet var å undersøke hva dansekunst for og med barn og unge kan være.